Over Danika

VAN EEN FAMILIE, VOOR EEN FAMILIE

Danika is ontsproten aan de breinen van Menno en Kristel, een ondernemend en kroostrijk koppel, dat in die tijd de handen vol had met hun 5 jonge spruiten. Menno, geheel opgetrokken uit Zeeuws-Vlaamse klei, genoot een sociale opleiding, maar stortte zich naderhand in het bedrijfsleven. Kristel, opgegroeid in het Oost-Vlaamse Hamme en zelfstandig verpleegkundige, legde haar beroep neer toen ze zwanger werd van een tweeling, de twee jongste kinderen van het gezelschap. Zij zochten ijlings naar een extra helpende hand in het huishouden, maar moesten concluderen dat een gepaste hulp bijzonder moeilijk te vinden was.  Daarom gingen ze op zoek naar andere mogelijkheden en besloten om een dienstenchequebedrijf op te starten. Een erkenning werd aan de overheid aangevraagd en op 1 oktober 2007 kregen ze groen licht om officieel met Danika, Slavisch voor ochtendster, van start te gaan. Danika bood onmiddellijk haar voornaamste diensten aan: poets-, strijk- en zorgdienst.

De onderneming kwam al snel op dreef en klanten en medewerkers vonden massaal de weg naar onze dienstverlening. Gezien Danika overtuigd is van een lokale bediening van zowel medewerkers als klanten, steeg het aantal regiokantoren, net zoals het medewerkersaantal, gedurende de jaren gestaag. 

Onze ambitie wordt vooral geduid door onze visie om alle betrokken partijen zo optimaal mogelijk samen te brengen volgens onze drie grote peilers waarin Danika een bedrijf is:

Danika's eerste kantoor in Hamme, 2008

Danika's eerste kantoor in Hamme, 2008

Aantal medewerkers op dat moment: 50

Nieuwjaarsfeest 10 jaar DANIKA

Nieuwjaarsfeest 10 jaar DANIKA

Onze Danikaantjes die, net als het bedrijf, 10 jaar in dienst werden natuurlijk in de bloemetjes gezet.

15 jaar DANIKA

15 jaar DANIKA

In 2022 gaan we met alle medewerkers, hun familie en onze klanten naar Bobbejaanland om dit uitgebreid te vieren!